29 de gener de 2017

Altres Tècniques

Punció seca

Consisteix en la punció dels punts gallets situats en els músculs profunds, per això les agulles han d’introduir fins arribar-hi.  Una vegada que l’agulla es troba dins del Punt Gallet va ser necessària la seva estimulació, el que provocarà una resposta d’espasme local, que és una contracció més o menys brusca i incontrolable de la banda tensa afecta.

Després, de la tècnica de punció cal realitzar un tractament manual superficial (esprai fred, mobilitzacions, massatge, contraccions del múscul) per tal de millorar l’efectivitat de la tècnica.  Hi ha nombrosos estudis que avalen l’eficàcia del tractament invasiu (també del conservador) dels punts gallet. Lògicament, aquesta tècnica ha de ser aplicada per un fisioterapeuta entrenat.

Inducció miofascial

La inducció miofascial és una tècnica d’avaluació i de tractament tridimensional dels moviments. Mitjançant pressions sostingudes sobre el sistema fascial s’eliminen les seves restriccions. Aquest tractament està basat en l’estudi científic i d’excel·lent qualitat del professor Andrzej Pilat que busca recuperar l’equilibri funcional del cos.

Kinesiotaping

És un mètode d’embenat especial, que a diferència dels clàssics embenats utilitzats en rehabilitació, permeten el moviment de la zona embenada. Això és gràcies a les característiques especials de les benes utilitzades i de la seva forma d’aplicació, en dependència de la forma en què s’apliqui l’embenat pot activar o relaxar un múscul, per protegir lligaments o per ajudar a disminuir una inflamació.

 Embenat funcional “TAPE”

És un tipus d’immobilització parcial, que es caracteritza per permetre una certa mobilitat funcional a diferència de la immobilització total que limita completament el moviment. S’utilitza en patologies lligamentoses, tendinoses i musculars.

Neurodinàmia

Es defineix com la mobilització del sistema nerviós perifèric mitjançant l’estimulació mecànica del teixit neural (mobilització passiva, lliscament i estirament dels nervis) i de les estructures que l’envolten per descomprimir o alliberar-los quan estan atrapats per altres teixits, millorant o eliminant el dolor que això suposa.

Pilates

És un mètode que consisteix en exercicis físics especialment pensats per a enfortir i tonificar els músculs sense augmentar el seu volum.

Drenatge limfàtic

És un massatge suau que activa el sistema limfàtic superficial, millorant la circulació i ajudant a eliminar les substàncies de rebuig presents en el líquid extracel·lular.

Fibròlisi diacutània (gantxos)

És un mètode que tracta les àlgies de l’aparell locomotor per tal d’alliberar els plans de lliscament intertisulares, les seves adherències i pretén restablir la mobilitat tissular per estirament i allargament de la fàscia muscular, és a dir dissolent les fibres adherents que limiten la mobilitat sense danyar els teixits cutanis per mitjà de mobilitzacions tissulars analítiques i específiques.

Parafina

És un ingredient inodor i sense olor usat en tractaments de rehabilitació per estimular la circulació sanguínia, ja que la calor actua com a vasodilatador augmentant el nivell de flux de sang a les venes. Indicada per a proporcionar una bona hidratació en capes profundes de la pell així com tractar dolors musculars, artrosi i artritis en les mans principalment.